- Z menu Plik wybierz opcję Zapisz lub Zapisz jako.
- Po wybraniu opcji lub przycisku Zapisz w edytowanej wersji zostaną zapisane wszystkie wprowadzone zmiany. Numer i nazwa wersji nie ulegną zmianie.
- Po wybraniu opcji lub przycisku Zapisz jako edytowana wersja zostanie zapisana jako nowa wersja algorytmu. Numer i nazwa wersji ulegną zmianie. Więcej o różnicach pomiędzy opcją Zapisz i Zapisz jako patrz: Zapisywanie wersji.
- Podczas zapisu algorytmu nie jest weryfikowana jego poprawność. W celu sprawdzenia poprawności wybierz przycisk Sprawdź poprawność

Zobacz również
Kopiowanie elementów algorytmu
Edycja powiązanych wersji
Nazewnictwo elementów modelu