Dołączanie, odłączanie i usuwanie projektu
W każdej chwili możesz odłączyć projekt z listy projektów, a potem ponownie go dołączyć na listę. Możesz także całkowicie usunąć projekt wraz z wszystkimi jego lokalnymi plikami i folderami lub częściowo usuwając tylko folder ze środowiskiem wykonawczym.
Odłączanie projektu
- Najedź na dany projekt, wybierz przycisk Manage, a następnie w sekcji REMOVE wybierz opcję Detach. Projekt jest jedynie usuwany z listy projektów w Launcherze, natomiast dalej jest przechowywany na dysku, gdzie pierwotnie została wskazana lokalizacja podczas jego tworzenia.

Dołączanie projektu
Projekt, który został odłączony możesz w każdej chwili dodać ponownie do listy projektów.
Opcji dołączania projektu nie wykorzystujemy jeżeli chcemy stworzyć projekt na podstawie paczki inicjalnej.
- W oknie głównym VSoft archITekt Launcher wybierz przycisk Add new project.

- Wybierz opcję Attach existing project - opcja ta umożliwia dodane projektu, który wcześniej został odłączony.

- Wskaż lokalizację, z której ma zostać zaczytany projekt i wybierz folder z plikami projektu.

Usuwanie projektu
Projekt usuwany jest trwale wraz ze wszystkimi plikami projektu.
- Najedź na dany projekt, wybierz przycisk Manage, a następnie w sekcji REMOVE wybierz opcję Uninstall.

- W kolejnym oknie wprowadź dane i wybierz Destroy project.
-
Server name - Nazwa komputera i instancji serwera SQL. W przypadku PostgreSQL powinna to być nazwa
{nazwakomputera};Port={nazwaportu} -
w przypadku autentykacji SQL do akcji usunięcia projektu należy także podać login i hasło do bazy danych.

- Potwierdź wykonanie akcji usunięcia projektu lub zrezygnuj.
